Skar Ekimi
Saçlı bölgede yanık veya kaza sonucu oluşmuş yara açıklıklarında yapılan saç ekimi operasyonu ile açık olan bölgenin tekrar kapanması sağlanır.
Bu problemlerde deri altında dolaşım sıkıntılı olabilir. Yapılan saç ekimi ile deri altı uyarılarak istenen dolaşım tekrar sağlanır. Bu tarz ekimlerde dolaşım probleminden kaynaklı olarak bazen %100 sonuç alınamayabilir.
Bu durumda ikinci bir operasyon ile sonuca gidilebilir. Örneğin, ilk operasyonda sağlanan %70 başarının üzerine ikinci operasyonda yapılacak olan %30 ekleme ile %100 sonuç elde edilmiş olur.
Bu operasyonun yanında tamamlayıcı işlem olarak, dolaşımı sağlamak adına PRP(Platelet Rich Plasma), Mezoterapi vb. işlemler uygulanmalıdır.
Skar Ekimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kaza, yanık, travma, ameliyat, saçkıran gibi durumlar sonucu oluşan izleri ya da açık alanları kapatmak için uygulanır.
Operasyon süresi skar alanlarının büyüklüğüne göre değişebilmektedir. İşlem ortalama 3-7 saat arasında sürebilir.
Operasyon genellikle lokal anestezi ile yapılır. Ağrısız ve acısız yöntem ile uygulanır.
Hayır. Skar ekimi de saç ekimi operasyonlarında olduğu gibi donör bölgeden alınan köklerin açık olan alanı kapatması şeklinde uygulanır. İşlem tamamen aynıdır.
Mümkündür. Fakat deri altı dolaşımının tamamen sağlanamadığı bazı durumlarda ikinci bir operasyona ihtiyaç duyulabilir.
Hayır. Skar ekimi operasyonları yara izlerini geçirmek için değil, o bölgeyi kamufle etmek için yapılır.
Skar ekiminde de saç ekimi operasyonlarında olduğu gibi deri altında dolaşım tamamlandığı zaman saçlar çıkmaya başlar. Yani 3. Aydan sonra sonuç görülmeye başlanır.